Световната купа посети САЩ 58 дни преди началото на Мондиал 2014 в Бразилия. Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и генералният секретар Джон Кери присъстваха на церемонията във Вашингтон.

Това бе първата спирка на Световната купа по пътя към Бразилия, където на 12-и юни се открива най-големият футболен форум.

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън разкри, че планира да посети Бразилия по време на футболния форум. Той ще наблюдава някои от мачовете на "янките".

Футболистите на ДС Юнайтед, както и много млади играчи и талантливи деца имаха възможност да демонстрират уменията си, а също така и да се докоснат до световната купа.

Джон Кери изрази надежда, че САЩ ще се класира за фазата на елиминациите, след като преодолее групата, в която се намира заедно с отборите на Германия, Португалия и Гана.

Джо Байдън не пропусна да отбележи, че е тренирал американски футбол, но неговите внуци тренират футбол.

"Едно от мойте големи предимства да бъда вицепрезидент на САЩ е, че ще мога да заведа внуците ми в Бразилия по време на Световното първенство. Дори внучките ми казаха, че искат да ходят на Световното първенство в Бразилия", коментира Байдън.

Бразилия очаква около 600 хиляди посетители и 3 милиона бразилски туристи по време на Световното първенство.