Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като победи Марсел Гранойерс на старта на състезанието. Хасковлията се наложи с 6:2, 4:6, 6:2 в мач продължил 2 часа и 3 минути и по този начин си спечели място в следващата фаза.

До момента Димитров е срещал два пъти Марсел Гранойерс, като има зад гърба си две поражения от него. Това се случи през 2009-а година в Сеговия и през изминалия сезон в Монреал. С успеха си днес Гришо взе сладък реванш.

Григор Димитров сервира в първия сет. Той спечели първия гейм без особени затруднения, а едно негово великолепно отиграване от бекхенд му спечели бурните овации на феновете по трибуните. Последва гейм за Гранойерс. Началото на третия гейм бе малко колебливо за нашенеца, който допусна няколко грешки, но след това бързо се окопити и закономерно излезе напред – 2:1. Гранойерс отново навакса изоставането си, а следващият гейм бе за Гришо – 3:2.

В следващия гейм хасковлията имаше значителен превес. Родният състезател поведе на бързо с 40:15, последва едно дълго разиграване, след което Гришо в крайна сметка затвори частта при 4:2. Стигна се до 5:2 в полза на Димитров, като в крайна сметка след 34 минути Григор взе сета – 6:2.

Гришо започна силно втория сет, като поведе на бързо. Последва обаче доста оспорван гейм, в който имаше доста напрегнати разигравания при 30:30, както и при 40:40. Все пак Гранойерс се оказа доста по-съсредоточен и взе частта за 1:1. Резултатът стигна до 3:3, а няколко грешки на Гришо позволиха на опонента му да излезе напред в резултата – 3:4. Постепенно испанецът пое инициативата и увеличи аванса си – 4:5, за да затвори сета при 4:6 и да възстанови равенството.

Григор Димитров продължи да играе на приливи и отливи. За жалост обаче в първия гейм на третия сет Гранойерс направи пробив и поведе. Испанецът удвои аванса си, но последва гейм за Григор, който намали пасива си. Той поведе доста бързо за 40:0, като в крайна сметка резултатът стана 1:2. След хубав пробив в четвъртия гейм на третия сет Гришо изравни – 2:2. Димитров използва импулса в играта си, като поведе с 3:2 и до края взе оставащите геймове, като затвори сета при 6:2 и така си осигури класиране за втория кръг в Монте Карло.

Успехът донесе 45 точки на Димитров и му гарантира 18 860 евро. Турнирът е с награден фонд 2,8 милиона долара.

В следващия кръг Гришо ще играе срещу Алберт Рамос, който се наложи над Ярко Ниеминен след 6:2, 7:5.