„Треньорът на националния отбор за следващите три години е Георги Младенов. Лесен беше изборът. Почти с мнозинство. Най-бързо решихме тази точка и от около час обсъждаме съдийството”, обяви президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков след заседанието на Управителния съвет на родната централа.

„Другите кандидати бяха Йовица Арсич и Любомир Минчев. Георги Младенов спечели със седем гласа. Знаем добре в каква група сме. Сигурен съм, че всеки един от състезателите и треньорът ще имат желание да се класират и ще покажат такава игра. Това за мен е много по-важно. Играчите трябва да имат най-много респект към себе си. Присъстващите гласуваха за Георги Младенов, аз се въздържах, защото аз одобрявам кандидатурата, а другите гласуват”, заяви още Глушков.

За въпроса с близнаците Деян и Калоян Иванови, както и вариантите за чуждестранен треньор, Георги Глушков сподели: „Може би ще направим един план, който включва едно ходене до чужбина за разговори с тях сега по време на плейофите, за да имаме яснота по въпроса, дали те искат да играят. Не сме световна сила в баскетбола. Имахме изключения в последните години, които оставиха добри спомени. Кандидатурите сега бяха такива, каквито са нашите треньори. Георги е малко по-отлежал, ако мога така да се изразя. Гошо има сериозен опит, защото има резултати в България.”