„Щом като Управителният съвет избира Георги Младенов, само мога да му пожелая успех. Много успехи на него и на националния отбор, защото аз много пъти съм казвал, че лицето на българския баскетбол е националният отбор”, заяви пред Гонг спортният директор и старши треньор на шампиона Лукойл Академик Сашо Везенков.

Той не присъства на заседанието на Управителния съвет по-рано днес и изрази недоволството си, че въпросното заседание е насрочено само часове преди дербито между първия и втория в българското първенство- Лукойл Академик и Балкан, заради което и не е успял да вземе участие в Управителния съвет.

„Назначаваме Управителен съвет в 14.30 часа в деня, в който играят първия и втория в българското първенство. В 16 часа ние викаме отбора на скаутинг и след това предстои мачът. Ако аз бях присъствал на Управителния съвет, трябва в 14.45 да тръгна за Правец, за да мога да бъда до отбора. За мен е доста несериозно и вчера се обадих на президента на федерацията, не исках да излизам с писма като Симо Варчев, да му кажа, защото доколкото разбрах и президентът на Рилски спортист е в чужбина. Това не е нещо, което трябва да се избере днес. Ако националният треньор, било то Георги Младенов, както вече бе решено, се беше избрал през май, аз не виждам някакъв проблем. Можете ли да си представите, че федерацията може да назначи Управителен съвет от 14.30 часа в деня, в който от 18 часа се играе мачът между първия и втория в българското първенство”, сподели Везенков.

На въпрос, дали е коментирал казуса с Георги Глушков, Сашо Везенков заяви: „Коментирах го, да и в неделя каза, че може да се отложи, а вчера малко притеснен каза, че няма как, защото не може да ги събере след това. Сигурно всички ще празнуват Великден. Днес го попитахте кои са кандидатите и той каза Любо Минчев и Йовица Арсич. Искам да кажа, че Йовица Арсич не е бил кандидат за националния отбор на България. Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев каза някъде, че Йовица Арсич става за треньор на националния отбор. Но той не е пращал документи за треньор на националния отбор. Аз мисля, че Георги Глушков е провел само разговор с Йовица Арсич.”

„Трябва да пожелаем успех на Георги Младенов и трябва да защитаваме достойнството на всички хора, разбирате ли. Не знам Минчев дали си е подал документи, доскоро и той не си беше подал. Кой е гласувал за Георги и кой не, това няма значение. Той е новият селекционер на националния отбор. От тук нататък трябва да се помага по всякакъв начин, за да може да се постигнат някакви цели. Защото българският баскетбол е в доста незавидно състояние. Просто никой не ни брои нас в Европа. Но разбирате ли, трябва да уважаваме всички хора, а не да казваме този бил кандидат или някакви декларации и така. От тук натам важното е, че Георги Младенов е новият треньор. Аз пак казвам: Пожелавам му успех- на него, на неговия щаб за благото на българския баскетбол”, категоричен бе Сашо Везенков.