Старши треньорът на Балкан Александър Тодоров бе категоричен, че отборът му продължава да се бори за второто място в НБЛ, като побеждава сам, без да гледа останалите срещи, в двата кръга до края на редовния сезон.

Балкан загуби от Лукойл Академик, и дава шанс на Левски да го настигне, но "сините" също гостуват в Правец в събота, и "студентите" могат да свършат част от работата на ботевградчани. Но самите играчи на Балкан трябва също да се трудят, за да победят в Бургас и след това в Стара Загора, ако искат втората позиция.

"Заслужена победа на Лукойл. За да биеш отбор от класата на Лукойл, трябва да контролираш мача през цялото време. Ние загубихме контрол през втората част, най-вече заради загубени топки. Успяхме да се върнем, при минус две имахме три възможности, и беше по-различно, когато ги настигнеш. Но те са опитен отбор, и не успяхме да обърнем, каквото и да правехме," заяви след поражението в Правец Тодоров.

Запитан дали очаква Лукойл да се хвърли така и на Левски в събота, той отговори: "Защо да не очакваме?! Ако искаха да не натискат, нямаше да натискат и днес. Познавам почти всички момчета, и от треньорския щаб, и играчите, изключително коректни са, и са спортсмени. Но това не е ключовият мач за Балкан, ние няма как да играем в Бургас, и да гледаме таблото на мача в Правец, няма как да стане."

Твърде силен ли е Лукойл с голямата си пейка и сериозна ротация? "Ротацията ни кара да ги уважаваме, но не и да се плашим. Уважаваме ги, абсолютно. Колкото и да си говорим аз и Тити, се знае кой е фаворит в това първенство," завърши Ацо Тодоров.