Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в Монте Карло. Хасковлията успя да обърне испанския съперник Алберт Рамос след 4:6, 6:3, 6:4.

Това бе трети успех за Григор Димитров над този противник срещу само един за Рамос. В първия кръг на турнира българинът отстрани Марсел Гранойерс.

Испанецът спечели първия сет с 6:4. Българинът допусна пробив в първия гейм, а след това не успя да го върне до края на сета и загуби с 4:6.

Във втората част обаче Григор Димитров бе непоколебим. Хасковлията сътвори първия си пробив за 3:1, а след това го затвърди за 4:1, въпреки че срещна доста трудности. Григор Димитров взе бързо подаването си за 5:2, а след това, затвори сета за 6:3.

В третата част Григор Димитров успя да запише пробив за 3:2 гейма. Българинът поведе в резултата в ключов за мача момент, при това на нула. Съперникът на хасковлията видимо започна да отпада физически, което също се оказа решаващо. В крайна сметка Григор Димитров спечели мача след 6:4 след около два часа игра.

В следващия етап българският тенисист ще се изправи срещу Давид Ферер, който се намира на шесто място в ранглистата. Двубоят ще бъде в четвъртък, 17 април. До този момент испанският тенисист има положителен актив в мачовете помежду им – 3:1 победи.

При победа за Григор Димитров на 1/8-финалите, той може да се изправи срещу световния №1 Рафаел Надал, а това би било повторение на миналогодишния мач между двамата в същата фаза на надпреварата в Монте Карло. Надал ще спори в третия кръг с Андреас Сепи.