Доста амбициозен план има собственикът на Монако Дмитри Риболовлев. Според „Франс Футбол“, руският милиардер има желание да привлече за треньор на отбора Диего Симеоне и освен това да вземе в тима Диего Коща и Икер Касияс.

Най-вероятно Клаудио Раниери ще напусне „монегаските“ след края на сезона, а Риболовлев иска да разполага с много силен състав за участието на тима в Шампионската лига през следващия сезон.

Руснакът е впечатлен от работата на Симеоне в Атлетико и ще опита да го привлече в своя отбор. Благодарение на специалния данъчен статут на Монако, Симеоне може да утрои заплатата си, която в момента е около 2 милиона евро на година. Освен това Симеоне би получил тотална финансова свобода да действа по свой план.

Изданието твърди, че Радамел Фалкао ще напусне клуба след края на сезона, а Монако ще опита да купи Коща като негов заместник. Клаузата за откупуване на бразилеца е 38 милиона евро, което не е проблем за Монако.

Касияс пък вече е получил предложение да премине в тима на Димитър Бербатов, като той първо трябва да реши, дали иска да напусне Реал Мадрид. От Монако имат интерес и към Уго Лорис от Тотнъм.