„Оставам в КВК Габрово докато не стигнем върха!”, обяви пред Гонг старши треньорът на волейболния вицешампион Любомир Герасимов. Тимът му за втора поредна година заслужи сребърните медали в родната Суперлига, а през сезона отново се представи достойно в Европа като игра 1/8-финал за Купата на Европейската волейболна конфедерация.

„Имаше леки проблеми в отбора, но като класиране сме доволни. Успяхме да защитим мястото си от предната година. Желанието ни беше отново да играем финал, но Левски Боол направи доста добра селекция за втория полусезон и заслужено играха те на финал. Ние не бяхме по-слабия отбор, просто нямахме достатъчно игрова подготовка да бъдем един и същ състав, а това ни изигра лоша шега. В началото на втория полусезон няколко контузии извадиха наши единици и за това се получи лек срив в тима ни. Трябва да гледаме от положителната страна. Отново сме вицешампиони и ще продължаваме напред докато не стигнем върха”, коментира още Герасимов.

Герасимов: Продължаваме напред докато стигнем върха

източник: Gong.bg, Георги Димитров

Наставникът на КВК Габрово също така даде оценката си за изминалия сезон 2013/2014 във волейболната ни елитна Суперлига: „Тази година първенството ни беше по-силно от предходния сезон. Имаше 5-6 доста изравнени отбора. Още от самото начало прогнозирах финалната четворка и бях прав. Първенството беше добро. Радвам се, че и отборите, които участвахме в Европа и Марек Юнион Ивкони, и ние, се представихме добре. За напред трябва да има повече участници в европейските клубни турнири, за да защитим името на България!”.

Герасимов: Продължаваме напред докато стигнем върха

източник: Gong.bg, Георги Димитров