След приключването на държавното първенство в Пенза, Русия обяви състава на мъжкия си отбор, с който ще участвува на Европейския шампионат по спортна гимнастика в София през май.

Той ще бъде воден от настоящия европейски и национален шампион в многобоя Давид Белявски и включва още: двойния олимпийски медалист от Лондон 2012 (сребърен/прескок и бронзов/земя) Дениз Аблязин, който е и европейски шампион на прескок от Москва 2013; световния вицешампион за 2013 година и европейски шампион на халки за 2012 Александър Баландин; двукратния европейски медалист 2009 /висилка/ и 2011 /многобой/ – Николай Куксенков; майсторът на успоредка и висилка - Никита Игнатиев и на кон с гривни - Матвей Петров.

Според очакванията в Пенза националните титли на прескок и земя бяха спечелени от Аблязин; на халки- от Баландин ; Петров – на кон с гривни; Белявски- на успоредка и Игнатиев- на висилка.

Двукратният европейски шампион на висилка за 2012 и 2013 год, Емин Гарибов е извън състава поради неотдавнашна операция на рамото.

Европейското първенство при майсторите в София ще излъчи отборни победители и шампиони на отделните уреди.

Руснаците ще пристигнат в София с амбиция за отборната титла, която са печелили 4 пъти досега - 1996, 2000, 2006 и 2008 год. Техни основни съперници ще бъдат британците, които спечелиха неочаквана победа в Монпелие, Франция 2012 и оттогава са във възход.