Почивен ден имат днес състезателките ни от националния отбор по бокс преди утрешния им дебют в квалификациите за младежката олимпиада в Нанджинг, Китай през август.

Надежда Орлинова, Никол Младенова и Михаела Николова дойдаха в залата, за да поркрепят Крастиян Дойчев в първия му мач на световното за младежи, но останаха разочаровани, че той не игра. Както е ясно, Дойчев спечели без бой мача си от първия кръг в кат. до 64 кт, тъй като съперникът му не успя да мине кантара.

„Пуснал съм ги да почиват днес, че от утре започваме борбата. Много тежък жребий изтеглиха момичетата, но това не значи, че сме се предали. Подготвени са добре, здрави са и се надъхват за битка”, сподели старши треньорът на тима ни Пламен Янков.

Първа на ринга утре ще излезе Надежда Орлинова в кат. до 51 кг. Младата габровка почива в първия кръг, а във втория нейна съперничка ще бъде Мутлат Адебайо от Нигерия, която вчера победи Мантоа Раноне от Лесото. Днес Орлинова и Янков проследиха на видео мача на нигерийката, за да се запознаят в детайли с играта й.

В сутрешната сесия утре първия си мач в кат. до 60 кг ще изиграе и Никол Младенова, която ще боксира срещу световната шампионка и обявена за най-добра млада състезателка на АИБА за 2013 г. Киара Гинти от Ирландия. „Притеснявам се много, но пък и знам, че това е моят шанс”, сподели Младенова и тихичко си повтаря: „Ще я бия!”

Само Михаела Николова от нашите ще започне по-късно участието си в турнира. Нейният първи мач в кат. до 75 кг срещу Ниен-Чин Чен от Тайпе е насрочен за 18 април.

Студеното време и снегът в София се отразиха зле на една от представителките на Австралия. Вчера тя бе откарана в Пирогов и лекарите са й забранили да участва в надпреварата заради гнойна ангина.