Прокурорът по делото на Оскар Писториус Джери Нел атакува доказателствения материал, който предложи защитникът на южноафриканския лекоатлет Роджър Диксън.

Обвинителят се изказа остро по адрес на доказателствата, които изложи адвокатът на Писториус, като открито го нападна.

Припомняме, че Писториус е обвинен в убийството на своята приятелка Реева Стеенкамп. Нелепата драма се състоя в навечерието на 14-и февруари 2013-а година.

Нел бе доста краен и категорично отказа да признае звуковия доказателствен материал, на който се позова защитата на Писториус.

"Вие експерт ли сте в тази област и като такъв ли представяте тези аудио записи? Как ще докажете, че са истински?", запита Нел Диксън.

Защитата на Писториус продължи да се пропуква и след този епизод от заседанието.

"Не съм имал време да мисля", каза Писториус.

Прокурорът по делото обаче обяви, че смята, че атлетът е в пълно съзнание и съзнава действията, и думите си. "Вие сте съвсем наясно и сте притеснен от това, което сте направили", каза Джери Нел.

Процесът отново беше отложен до пети май, каза съдията Токозиле Масипа, като заяви, че тези две седмици ще анализира показанията. "Много доказателства звучат естествено, но после се променят след експертна проверка. Аз и заседателите доста ще трябва да прочетем", каза съдията.