Марек победи с 4:1 Калиакра в изтеглен мач от 21-ия кръг на Б група. Мачът се игра на стадион "Бончук" в Дупница при много тежки атмосферни условия.

На трибуните бе вицепрезидентът на "Актавис" за Югоизточна Европа Питър Бергуист, който по-рано през деня имаше среща с клубното ръководство. Повод за срещата бяха преговорите около бъдещото спонсорство на Марек от страна на фармацевтичния гигант, ако тимът влезе в елита.

Сред зрители беше и старши треньорът на волейболния Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов, който донесе спечелената шампионска купа на България.

На наводения терен и под валящия сняг Марек започна по-добре и откри в 16-ата минута, чрез Димитър Георгиев. Крум Бибишков удвои в 38-ата минута, а след почивката Денис Стоилов и отново Бибишков покачиха резултата на 4:0 съответно в 65-ата и 70-ата минути. Почетното попадение за гостите от Каварна бе дело на Рашид четири минути преди края.

Марек е едноличен лидер в Б група с 49 точки - 12 повече пред втория Хасково, който има мач по-малко. Калиакра е на 9-о място с 24 точки.

Марек мачка с 4:1 пред погледа на спонсорите

източник: lap.bg