Манчестър Сити сериозно компрометира шансовете си за титлата в Премиършип, след като не успя да победи Съндърланд като домакин в отложен мач от 26-я кръг на английското първенство. „Гражданите“ бяха много близо до това да загубят мача, а след това да го спечелят в рамките на няколко секунди, но в крайна сметка срещата на „Етихад Стейдиъм“ завърши 2:2.

Манчестър Сити поведе в резултата във 2-та минута, когато Серхио Агуеро подаде към Фернандиньо, който бе изведен сам срещу Вито Маноне и с удар под плонжа му прати топката във вратата на Съндърланд.

Домакините бяха много близо до това да вкарат втори гол в 10-та минута, но последователни пропуски направиха Серхио Агуеро, Пабло Сабалета и Фернандиньо.

Серхио Агуеро пробва изненадващ далечен удар в 18-та минута, но топката излезе в аут.

В началото на второто полувреме Манчестър Сити бе близо до това да вкара втори гол. След добра комбинация Агуеро подаде към Негредо, който стреля, но на сантиметри над напречната греда в аут.

Съндърланд изравни резултата в 72-та минута, когато Емануеле Джакерини центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Конър Уикъм бе изпуснат от защитата на домакините и на празна врата вкара за 1:1.

„Черните котки“ направиха пълен обрат в 83-та минута, когато Емануеле Джакерини пусна перфектен пас към Конър Уикъм, който с плътен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Джо Харт, който също можеше да реагира по-добре.

Манчестър Сити стигна драматично до изравнително попадение в 89-та минута, когато Стеван Йоветич подаде към Самир Насри, който стреля, Вито Маноне не се справи добре, а топката влезе във вратата му.

Само минута по-късно Самир Насри бе изведен на чудесна позиция и отблизо бе длъжен да вкара, но стреля над напречната греда в аут.

След това равенство Манчестър Сити остава на трето място със 71 точки и мач по-малко от втория Челси, който е със 75 и първия Ливърпул, който е със 77 точки. Съндърланд остава на последната двадесета позиция с 26 точки.