Испанските футболни експерти изразиха недоумението си от безличната игра на Лео Меси, който отново се представи крайно неубедително. Вчера Барселона загуби от Реал Мадрид с 1:2 в битката за Купата на краля, а преди това записа поражения от Гранада в първенството и Атлетико Мадрид в Шампионската лига.

"Въпреки че Меси беше малко по-активен, отколкото в предишните срещи, той дори не приличаше на бледа сянка на себе си. Неговото представяне е една от причините за загубата на "Местая". Въпреки че Барса е един от най-добрите отбори в света по показател комбинативна игра, всеки един от тях би играл по-слабо, ако най-добрият им играч не е на своето най-добро ниво", пише "Marca".

Директорът на каталунския ежедневник "Ел Мундо Депортиво" Санти Ноя смята, че мислено Меси е някъде далече и е възможно е той да мисли за Световното първенство, но определено след шест славни години в клуба Меси е предал отбора в ключовите мачове от сезона.

Жоан Вейлс от другия каталунски вестник "Спорт" е на мнение, че ръководството на клуба трябва незабавно да седне на стола за преговори с Меси и въпросът с продължението на договора му да бъде решен. "Вече три седмици Меси въобще не е Меси. И ако става дума за необходимост да се построи нов отбор, то е нужно да се знае дали ще може да се разчита на аржентинеца в новия цикъл", коментира журналистът. /БГНЕС