Тимът на Ферари пристигна в Шанхай, където в неделя ще се проведе поредното Гран При от сезона. Отборът на Фернандо Алонсо и Кими Райконен не започна добре кампанията, но двамата пилоти изразиха надежда, че този път представянето им ще бъде на ниво.

Ферари завърши на трето място в отборното класиране за миналия сезон, а в момента заемат петата позиция зад тимовете на Мерцедес, Форс Инсия, Макларън и Ред Бул.

Въпреки слабото представяне от началото на сезона и изоставането от преките конкуренти, във Ферари се надяват на добро състезание в неделя.

„Имам добри спомени от миналата година. Тогава направихме страхтно състезание и го спечелихме. Радвахме се на прекрасен уикенд. Надявам се, че ще направим отново едно добро състезание и ще имаме добри спомени и тази година”, коментира Алонсо.

От своя страна съотборникът му Кими Райконен сподели: „Правилата от миналата година се промениха, така че ситуацията също леко се променя. Все пак мисля, че разходът на гориво ше бъде от решаващо значние и в това състезание. Освен това, от значение ще бъдат и гумите, но всичко зависи от времето.”