Футболна Германия се радва на сблъсъка между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд на финала за Купата на Германия. Едва ли обаче сред радващите се е и селекционерът на Бундестима Йоги Льов.

Причината е, че за контролата на 13 май срещу Полша специалистът няма да може да разчита на 18 от своите футболисти, с възможност бройката да стане дори по-голяма.

Мачът с Полша ще бъде първият сериозен тест за Германия преди Световното първенство, но в него Льов ще трябва да използва експериментален състав.

Основната причина за това е именно финалът за Купата на Германия, който е на 17 май. Заради него седемте национала от Байерн (Нойер, Лам, Гьотце, Швайнщайгер, Кроос, Боатенг и Мюлер), както и петте от Борусия (Хумелс, Ройс, Шмелцер, Гроскройц и Вайденфелер) няма да бъдат на разположение. Същото се отнася и за тримата играчи на Арсенал Йозил, Подолски и Мертезакер, които на 17 май играят финал за ФА Къп срещу Хъл Сити. Сезонът в Италия и Испания продължава до 17 май, така че Льов няма да може да разчита също на Клозе, Гомес и Кедира.

Ако Хамбургер ШФ играе в баражите за оставане в Бундеслигата, извън сметките ще бъдат още трима – Адлер, Янсен и Вестерман. Ако Челси играе финал в Шампионската лига, Шюрле също ще пропусне проверката с Полша.

Това значи, че в най-лошия вариант 22-а футболисти няма да бъдат сред възможните варианти на Льов за избор на състав.