Славия е все по-близо до спасението. "Белите" записаха важна победа над Нефтохимик с 3:0 в Несебър и запазиха преднината си пред Черноморец, който е последен под чертата.

Попаденията за столичани паднаха след почивката. Звездите на тима Радослав Василев, Галин Иванов и Чавдар Янков бяха точни за така важния успех.

Преди почивката пред двете врати почти нищо не се случи. Само гостите опитаха да затруднят Костадин Георгиев на два пъти, но не успяха.

Головете започнаха да падат малко след началото на втората част. В 58-ата минута резултатът беше открит от Радослав Василев.

Националът получи топката след изпълнение на тъч, защитата на Нафтата проспа положението и с удар от близка дистанция Василев нямаше как да сбърка.

След това, като контрапункт на скуката и липсата на положения преди почивката, се заредиха възможност след възможност пред вратата на "шейховете".

Василев на два пъти, Веско Марчев и Янко Сандански пропуснаха, преди Галин Иванов да успокои "белите" с втория гол в мача в 73-ата минута.

Тогава бившият играч на Литекс стреля от пряк свободен удар и преодоля Костадин Георгиев за втори път. Шест минути по-късно и Чавдар Янков се разписа, след като беше изведен сам срещу вратаря, за да оформи крайното 3:0.

След този мач Славия вече е с 46 точки и е с осем повече пред Черноморец. Нафтата остава с 19 и е предпоследен. "Шейховете" отдавна изпаднаха.