Отборът на Черно море ще се опита да запише първи успех над Литекс в четвъртия мач между двата тима този сезон в А група. „Оранжевите“ се превърнаха в единствения тим, успявал да победи „моряците“ на „Тича“ през кампанията. Мачът между Черно море и Литекс е днес от 15 часа във Варна. Рефер на срещата е Вихрен Манев.

Във временното класиране Литекс заема второто място с актив от 64 точки, три пред ЦСКА, който в понеделник се изправя срещу Левски в поредното „вечно дерби“. Черно море пък шести, а при успех днес, ще се изравни по точки с тима от „Герена“.

Наставникът на гостите от Ловеч Миодраг Йешич ще трябва да се справи с редица проблеми в състава си. Момчил Цветанов ще пропусне дербито заради наказание, докато Петър Златинов е аут заради травма. Не е ясно и състоянието на Юрген Джазула, който бе повален от вирус.

За Черно море със сигурност срещата пропуска наказаният Сашо Александров. Живко Атанасов също е вън от сметките, докато Валери Домовчийски все още не е напълно възстановен и е под въпрос за мача на „Тича“.

Балансът между двата тима в А група до този момент е в полза на „оранжевите“. Двата тима са се срещали 29 пъти, като Литекс има записани 16 успеха, а победите за „моряците“ са шест. В домакинските мачове обаче победите за двата тима са по 5, а равенствата са четири, при голова разлика 15-13 в полза на Черно море.

Двубоят между Черно море и Литекс е единственият от програмата на А група за днес. Вчера се изиграха два мача от втората седмица на шампионата. Славия надделя с 3:0 над Нефтохимик, докато Черноморец не срещна трудности срещу Любимец и се наложи с 4:0 като гост.

Утре е пловдивското дерби между Локомотив Пловдив и Ботев, както и мачът Пирин Гоце Делчев – Локомотив София. Кръгът ще бъде закрит с „вечното дерби“ между Левски и ЦСКА в понеделник.

15:00 ЧЕРНО МОРЕ - ЛИТЕКС

Вероятни състави

Черно море: Китанов, Д. Атанасов, Станчев, Котев, Венков, Георгиев, Еденилсон, Окоро, Божилов, Коконов, Бакари

Треньор: Георги Иванов

Литекс: Пиргов, Божиков, И. Миланов, Бодуров, Попов, Руменов, Берберович, Ваюши, Славчев, Асприля, Джордан

Треньор: Миодраг Йешич

Стадион: Тича, Варна

Рефер: Вихрен Манев