Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини все още не е отписал шансовете на тима си да завоюва титлата в Англия. Тимът му в момента е трети.

Ако "гражданите" искат да се доберат до лидерската позиция в края на сезона, трябва да се надяват Челси и Ливърпул, които са пред тях, да губят точки.

Сити направи голяма грешка у дома в мача с последния в класирането Съндърланд, като мачът завърши 2:2. Според чилиеца обаче подобни изненади могат да се случат и на двубоите на другите фаворити.

"Абсолютно съм сигурен, че Ливърпул и Челси ще загубят точки до края, както го сторихме ние през седмицата. Ние имаме да разиграем още 15 точки. Ще опитаме да спечелим колкото се може повече, а в края на сезона ще видим кой ще е шампионът", сподели Пелегрини.

Той има проблеми с контузии на основни играчи. Яя Туре, Хесус Навас и Давид Силва са с травми, като не се знае кога ще може да бъдат използвани.

Котдивоарецът получи мускулна травма срещу Ливърпул, докато испанците имат удари в глезените от двубоя със Съндърланд. От февруари аут за Сити е Матия Настасич.