Левскари помагат на дете в нужда. Национален клуб на привържениците на Левски и Фонд Сектор Б за пореден път се включват в благородна инициатива.

"На 21.04.2014 г. по време на двубоя между Левски и ЦСКА, урната на ФОНД СЕКTОР Б ще обикаля из сектор Б. Призоваваме всеки, който има възможност да се включи", приканват сините фенове.

Средствата се събират за малката Ивалена, която страда от тежко и рядко срещано заболяване - Автоимунна епилепсия захарен диабет тип 1, при което нивата на антитела са многократно над нормата. В световен мащаб има само 6 такива случая.

Последиците са увреждане на мозъка, панкреаса и щитовидната жлеза. Лекарите в България са безсилни пред тежката диагноза, но след много откази от различни клиники все пак Института по Имунулогия и клинична Биология д-р Клеар в Мюнхен, Германия се съгласяват да направят изследвания, за които е необходима специална апаратура, с която българските клиники не разполагат. Въпросния институт не разполага с леглова база.

Престоят на Ивалена трябва да бъде в хотел, като заедно със самолетните билети до Германия и ежедневни разходи излиза над 6000 евро. До момента са събрани от различни благотворителни търгове и инициативи около 8000 лв., времето напредва, а не достигат още 3500, крайният срок за събиране на сумата е 27.04.2014, когато детето и майка и трябва да заминат за насрочените на следващия ден изследвания. Открита е и банкова сметка е на името на Ивалена Даниелова Вучоглавска, а титуляр е майката на детето - Антоанета Станкова Гергинова. Номера на банковата сметка е: BG38UBBS80021099761130 при банка ОББ.

Като основание за превода може да се напише дарение за лечение.За желаещи дарители от чужбина : BIC – UBBSBGSF Сметка: BG38UBBS80021099761130 И името Antoaneta Gerginova изписано на латиница.