Атлетико Мадрид взе нелека, но важна победа с 2:0 над Елче в първия мач от 34-я кръг на Примера дивисион. С победата поне временно, "дюшекчиите" се откъснаха на върха в класирането, с шест точки пред Реал, чийто мач от кръга бе отложен, и на седем пред Барселона, който играе в неделя с Атлетик Билбао.

Елче остана на четири точки от зоната на изпадащите, макар че се бори много здраво на "Висенте Калдерон", и не остави Атлетико на спокойствие. Гари Родригес не игра за тима си. Елче продължава да няма победа като гост от месец октомври насам.

На противоположния полюс, Атлетико е страхотен домакин, и този сезон още не е губил пред своя публика в Примера дивисион.

Звездата на Атлетико Диего Коща игра без проблеми, след като получи неприятен удар в предишния кръг, с Хетафе.

Мачът започна с очакван домакински натиск, който се засили около 10-та минута, и в 11-та и 12-та две последователни опасни атаки за малко не доведоха до откриването на резултата.

Елче обаче не се отказа лесно, и в 26-та минута Тибо Куртоа се намеси решително, след едно центриране от корнер, за са спре летящата във вратата му топка.

След равностойно и интересно първо полувреме, двата отбора оставиха всичко да се решава след почивката.

В 50-та минута Раул Гарсия бе повален в пеналта от Сапунару, и Клос Гомес отсъди дузпа. Давид Вия обаче не успя да оползотвори ситуацията, и стражът на гостите Ману Ерера спаси.

Грешката на Вия бе поправена от Жоао Миранда в 72-та минута, след центриране от корнер, при което защитникът надскочи всички и прати топката в мрежата.

Сапунару от своя страна се превърна в големия грешник за Елче, и в 90-та минута направи втора дузпа. Той бе изгонен с два жълти картона, а Диего Коща вече не сгреши от бялата точка, за да оформи крайното 2:0, в добавените минути на двубоя.

За Атлетико, това бе 27-ма победа в Примера дивисион, което е рекорд за клуба за най-много победи в елита на Испания досега.