Рома със сигурност ще завърши поне на втората позиция в Серия А. Това стана факт след победа като гост над Фиорентина с 1:0.

Единственото попадение за "вълците" отбеляза Раджа Наинголан. Двубоят предложи доста емоции и спорни моменти, но повече попадения нямаше.

Иначе мачът започна добре за "джалоросите" и те имаха шанс да открият още в самото начало. Тогава Адем Ляич намери сам срещу вратаря Жервиньо, но котдивоарецът стреля встрани от вратата.

Все пак в 26-ата минута римляните стигнаха до преднина. Тогава отново Адем Ляич пусна пас като по конец към Наинголан и той падайки я пусна покрай вратаря на Фиорентина за 1:0.

В края на полувремето домакините претендираха за дузпа, но реферът не даде такава и така резултатът се запази до почивката.

След нея интересните моменти пред двете врати продължиха. Хуан Куадрадо не беше точен за "виолетовите", а Франческо Тоти можеше да удвои преднината на "вълците".

Така въпреки положенията, до ново попадение в мача не се стигна и Рома взе трите точки. Това беше осма поредна победа за римляните.

След нея те са с 82 точки и си осигуриха директна квота за групите на Шампионската лига. Остава преследването на лидера Ювентус, който е с осем повече, но достигането му изглежда непосилно.

Фиорентина пък остава на четвъртата позиция с 58 точки и на практика загуби шансове за Топ 3, след като е на десет точки от Наполи.