Даниел Асенов се класира за четвъртфиналите на световното първенство по бокс за младежи, което се провежда в зала „Арена Армеец” в София.

Тайсъна, както е известен роденият в ямболското село Кукорево състезател, победи по точки Батамир Гамболд от Монголия в своя втори мач в кат. до 52 кг и си гарантира място в топ 8 на шампионата.

Мачът премина изцяло под диктовката на българина, като още в първия рунд той успя да прати в нокаут играещият с обратен гард Гамболд. Даниел бе по-активният, нанесе повече удари и заслужено спечели с единодушното решение на съдиите – 3:0 (29:28, 30:27, 30:27).

На 1/4-финалите Тайсъна ще боксира срещу Масуд Юзифзада от Азербайджан, който победи по точки Абдулхаи Шарахматов от Узбекистан. Победа срещу азера ще гарантира на българина квота за Младежките олимпийски игри в Нанджинг през август. Във всяка категория при младежите визи получават първите 6, като освен полуфиналистите до тях ще стигнт и двама от загубилите на ¼-финалите, които ще бъдат определени в директни двубои.

„Малко се бях поуспокоил в първия рунд и треньорите ми казаха да съм по-активен. Щастлив съм, че продължавам напред – към медалите. Със следващия ми съперник от Азербайджан имам няколко тренировъчни спаринга. Той е доста по-активен и е на моя ръст, което допълнително ще ме затрудни”, коментира след мача си Даниел Асенов, който вече има зад гърба си европейска титла при юношите до 16 г. в кат. до 50 кг от Анапа 2013 и сребърен медал от континенталното в София през 2012 г. при 46-килограмовите.