Пилотът на Мерцедес Нико Розберг заяви, че въпреки второто място в Гран При на Китай като цяло не е никак доволен от уикенда.

Германецът стартира от четвъртата позиция днес, след като се завъртя в последната обиколка от вчерашната квалификация. Днес на старта германецът бе ударен от Валтери Ботас (Уилямс), но най-голямата му грижа бе липсата на телеметрия, а и на комуникация с бокса.

„Целият уикенд бе наистина лош за мен – всичко се обърка в толкова различни аспекти“, каза Розберг. „По време на състезанието нямахме никаква телеметрия, нямаше и комуникация от колата до бокса, така че там нямаха идея какво се случва. Точно затова стартът ми беше слаб, доста неща се насъбраха. Доволен съм от второто място и очаквам в Барселона да имам един нормален уикенд.“

„В първия завой колите бяха много, много близо една до друга. Аз също имах контакт и е страхотно, че колата ми издържа. Класирането? Не бих искал да използвам израза „все още начело“, тъй кат планирам нещата да се запазят по този начин“, допълни Розберг.