Втори български боксьор си осигури място сред 8-те най-добри на световното първенство за младежи, което се провежда в зала „Арена Армеец” в София.

След Даниел Асенов (52), за четвъртфиналите в кат. до 75 кг се класира и Николай Чавдаров. Бронзовият ни медалист от европейско първенство победи по точки Мохамед Мабруки от Тунис с пълно единодушие при съдиите  – 3:0 (29:27, 29:27, 29:27) и се класира за ¼-финалите на шампионата. Негов съперник в битката за директна квота за младежката олимпиада в Нанджинг ще бъде украинецът Рамил Гаджиев, победил по точки корееца Юн.

„Много здрав съперник се оказа този тунизиец,вкарваше доста тежки удари. Но тук вече няма слаби боксьори. Ще става още по-тежко. Ники малко отпадна физически в края на втория и на третия рунд, но като цяло изигра мъжки мач”, коментира личният треньор и баща на боксьора Румен Чавдаров.

„Няма значение с кого ще играя – обяви младият благоевградчанин преди да разбере следващия си съперник. – Трябва да побеждавам всички, ако искам да съм най-добър”, допълни Чавдаров.