Отборът на Селта Виго удари домакините от Алмерия с 4:2 в мач от 34-ия кръг на Ла Лига. Поражението намали значително шансовете за спасение на тима, воден от Франсиско Родригес, който остана закотвен на предпоследното 19-о място с 30 точки.

Мачът тръгна лошо за Алмерия още от началото – в 19-ата минута миналият през Барселона Нолито откри с плътен диагонален шут по тревата, дошъл след разбъркване пред вратата на Естебан.

Алмерия успя да изравни пет минути преди почивката. Топката бе центрирана от пряк свободен удар, Тебар я стигна отдясно в наказателното поле и пусна успоредно пред вратата за Родри Риос, който нямаше как да сбърка.

След паузата Селта отвърна с три гола, които решиха мача. Първо в 52-ата минута Нолито с хитър пас към далечната греда намери Шарл, който се хвърли и засече с крак за 2:1. Двадесет минути преди края Ореяна бе изведен зад гърба на отбраната отдясно, напредна към наказателното поле и центрира по тревата за Нолито, който вкара втория си гол в мача.

В 76-ата минута Рафиня Алкантара съсече отбраната с високо подаване за Ореяна, койот остана сам срещу Естебан и с лекота вкара в долния десен ъгъл за 1:4.

Краният резултат оформи Оскар Диас в 88-ата минута с много красиво воле от дъгата, което спря в горния ляв ъгъл.

С победата Селта се изкачи до 11-ото място с 40 точки.