Доказаният специалист Марсело Биелса ще бъде новият треньор на Олимпик Марсилия. Договорът му влиза в сила от новия сезон.

Новината обяви вицепрезидентът на френския клуб Венсан Лабрун. Договорката между двете страни е станала факт тази сутрин.

Те са имали среща веднага след края на мача с Лил снощи. Той завърши 0:0, а на сутринта Биелса е дал окончателен положителен отговор.

"Имаме устна договорка, като за да стане официална, трябва само да бъдат положени подписите под договора. Без да изпадаме в еуфория, мога да кажа, че контракт ще има."

"Искам да уверя феновете, че сме избрали най-добрия треньор за следващата кампания в лицето на Марсело Биелса", сподели Лабрун след хикса с Лил.

В момента Марсилия е воден от Жозе Аниго, който смени уволнения през декември миналата година Ели Боп. По всичко личи, че тимът няма да достигне до участие в Европа през следващия сезон.

С тази задача през следващата кампания ще се заеме Биелса. Той е без работа от почти една година, след като през юли не беше подновен договорът му с Атлетик Билбао.