Николай Чавдаров претърпя загуба в ¼-финалния си мач от световното първенство по бокс за младежи (17-18 г.), което се провежда в зала „Арена Армеец” в София.

Младият благоевградчанин отстъпи по точки в кат. до 75 кг от световния юношески шампион Виктор Петров (Укр). През целия мач по-опитният украинец налагаше своето превъзходство, вкара и доста тежки удари.

„Срещу по-силните няма какво да се направи. Украинецът беше по-добър. С Николай има още над какво да работим, но важното е, че се държа мъжки и даде всичко от себе си на ринга”, коментира помощник треньорът на националите Радослав Суслеков.

Петров продължава спора за титлата, като на полуфинала ще срещне сензацията на това първенство при 75-килограмовите Лука Плантич от Хърватия.

За Чавдаров има още един шанс да стигне до квота за младежката олимпиада в Нанджинг през август. Утре загубилите в ¼-финалите ще определят двамата, които ще стигнат до визите за Китай. Ще се играят два мача във всяка категория, а съперниците ще бъдат определени чрез жребий. Победителите от тях ще се присъединят към полуфиналистите, които добиват право да се състезават на игрите.