Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг постигнаха поредна двойна победа в Гран при на Китай, но двамата останаха с полярни чувства след състезанието. Люис, който записа трети пореден успех, бе много щастлив и похвали отбора за добрата работа през уикенда. Розберг нямаше основание нито да хвали болида си, нито да се радва на трите състезателни дни в Китай, които по думите му са минали по разочароващ начин.

"Отборът свърши отлична работа. Направиха се ценни настройки след втората тренировка, които ме олесниха максимално в състезанието. Искам да станем още по-добри за състезанията в Европа", коментира Хамилтън.

Нико Розберг обаче имаше оплаквания.

"Не беше никак перфектен уикенд за мен. Твърде много неща не вървяха, като се започне от техническия проблем и се завърши с представянето ми в квалификацията. По време на състезанието нямах никаква телеметрия, тоест болидът ми и боксът нямаха връзка. За капак имах контакт с Ботас на завой 1 и мислих, че това ще бъде краят. За щастие болидът оцеля. Завърших втори, което все пак е нещо при толкова много проблеми", заяви немският пилот на Мерцедес.