Манчестър Сити победи безпроблемно като домакин Уест Бромич Албиън с 3:1 в последния мач от 35-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" не срещнаха особени трудности срещу един от застрашените с изпадане тимове и решиха двубоя още през първата част.

Всъщност и четирите гола паднаха преди почивката. За Сити попаденията бяха дело на тримата аржентинци в състава на Мануел Пелегрини.

Още в 3-ата минута Пабло Сабалета попадна в прегръдките на своите съотборници. Защитникът реализира с добавка след удар Серхио Агуеро и спасяване на Бен Фостър.

Малко по-късно гол на УБА бе отменен заради засада, а в 10-ата минута домакините удвоиха своята преднина чрез Кун Агуеро. Аржентинският таран сам изработи попадението си с индвидуална акция пред наказателното на Уест Бромич, завършила с хубав нисък шут от 15-ина метра.

Сисеньон за гостите и Джеко за домакините пропуснаха следващите изгодни ситуации, преди Греъм Доранс да върне едно попадение за УБА. В 16-ата минута нападателят овладя топката в наказателното поле, вдигна я на десния си крак и със следващото си докосване от воле я прати неспасяемо в мрежата на Джо Харт.

20 минути по-късно Манчестър Сити стигна до трети гол, дело този път на Мартин Демикелис. Обявеният по-късно за играч на мача защитник се пласира най-добре в наказателното поле при поредния ъглов удар и от метър-два пред голлинията реализира първия си гол за сезона с екипа на "гражданите".

След почивката играчите на Сити продължиха да доминират, но Насри и Джеко направиха нови пропуски.

ВИДЕО: Сити се разправи с УБА и съхрани малки надежди за титлата

източник: Gulliver/Getty Images

Със спечелването на този мач Сити събра 74 точки и запази надежди за титлата във Висшата лига. С мач по-малко и с шест точки дефицит "гражданите" са зад лидера Ливърпул, докато Уест Бромич Албиън ще продължи битката за оцеляване в елита до последно. УБА е 16-и с 33 точки.