В началото на месец май стартира кастингът за най-чакания спортен конкурс за талисмани на националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол. Началото ще бъде поставено на 7 май и през следващите пед дни до 11 май красавици от цялата страна ще се стичат в столицата, за да се опитат да сбъднат мечтата си и да се наредят сред избранниците, които ще влезнат в тренировъчните лагери на „Мис Национален отбор“ 2014.

„При нас записването за кастингите на конкурса става предварително на сайт ни в Интернет, където е и общата база данни. След обработка на информацията на кандидатките от последния месец се оказва,че по-голямата част от кандидатките за титлите живеят в София. Те са родом от различни краища на България, но в момента са базирани в София. Това е причината, поради която тази година решихме да организираме кастинг само в столицата, който ще продължи общо 5 дни. Имаме кандидатки от Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Кюстендил, Благоевград и др. градове. Ще се погрижим за удобството и на тези момичета, като им осигурим нощувка в столицата“, коментира продуцентът на конкурса Маги Вълчанова.

По концепция журито на кастинга се състои от трима постоянни членове – продуцентът на конкурса и бивш модел Маги Вълчанова, психологът Весна Ненчева и журналистката Василена Матакева. Всеки един от членовете има конкретно определена функция и задача по време на кастинга и тренировъчния лагер. Маги Вълчанова съблюдава за физическата красота на кандидатките, Весна Ненчева подлага момичетата на психологически тестове, с които цели да открие техните личностни качества, а Василена Матакева изследва общите познания на момичетата за съответния спорт, като не е необходимо момичетата да познават правилата на играта професионално.

Журито се допълват от гост-членове, които представляват спорта и са едни от най-известните имена в българския спорт. Тази година в конкурса ще се включат легендата на българския баскетбол Тодор Стойков и единственият футболист обичан и от ЦСКА и от Левски – Божидар Искренов - Гибон. Към имената на тези спортисти ще се наредят и други, които заедно ще оценяват кандидатките. Всеки ден един от гост-членовете ще сяда на съдийската скамейка до постоянното жури, за да даде своя принос в избора на най-достойните момичета, които ще продължат борбата за титлата „Мис Национален отбор“ в тренировъчния лагер на конкурса.

Кастингът за „Мис Национален oтбор“ ще се проведе на 7-11 май 2014 в парк хотел „Витоша“, София от 10:00 часа. Записванията за кастинга стават предварително и вече стартираха. Желаещите да участват могат да направят това на сайта на „Мис Национален Отбор“ или във Facebook страницата на конкурса: https://bg-bg.facebook.com/missnteam.