"Имаме много силни борци и можем да водим в света", каза националният треньор на отбора по класическа борба Армен Назарян.

"Треньорската работа е да осигуряваме конкуренция, за да могат състезателите да пораснат. Както порасна Иво Ангелов, така ще порасне и Александър Костадинов. Те двамата вървят нагоре и с голяма конкуренция на световно ниво момчетата успяха да спечелят златните медали", каза още специалистът.

"Имахме много сериозни контузии. Реброто на Христо Маринов беше пукнато, рамото на Костадинов не беше наред, на Любомир друга контузия на коляното. Това е битка, в която стискат зъби и се борят. Искат не искат са тръгнали, а аз им казах - туристи не искам, отиваме за медал“, сподели наставникът.

„В тази категория до 59 кг, имаме много силни борци и можем да водим в световен мащаб. Трябва да пазим Иво Ангелов, защото е по-опитен борец. Той вече е на години, но Александър Костадинов е по-млад и може да чака. Който е по-подготвен той ще участва. Дано да нямат контузии. Трябва да си пазим тайните и да изненадваме на световно първенство и Олимпиада", каза Армен Назарян. /БГНЕС