В сряда Григор Димитров ще изиграе първия си мач на турнира в Букурещ. Българинът ще се изправи срещу чешкия талант Иржи Весели като техният мач е последен на Централния корт и би трябвало да започне около 18 часа.

Във вторник Гришо проведе тренировка с Жил Симон, а след това даде пресконференция пред местните журналисти. В нея Григор призна, че целта му в румънската столица е да спечели титлата.

„Чувствам се добре и искам да спечеля колкото се може повече от мачовете си, ако не и целия турнир. Това не е първият път, в който идвам в Букурещ, тъй като играх тук преди две години. Радвам се, че отново съм тук“, сподели първата ни ракета.

„Реших да участвам в Букурещ, защото съм чувал много добри неща за турнира и искам да се убедя със собствените си очи. Знам много неща за тениса в Румъния, още от времето на Илие Настасе, който бе страхотен тенисист. Също така, в момента разполагате с тенисисти като Сорана Кърстя и Хориа Текау, както и Симона Халеп, която направи невероятен сезон през 2013 година“, допълни Димитров.