Старши треньорът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че отборът му е успял да притесни Атлетико Мадрид, вместо да се случи обратното, както по принцип правят мадридчани.

Моуриньо говори на английски, въпреки че отговаряше пред испанските медии след първия полуфинал в Шампионската лига, завършил 0:0 в Мадрид.

"Мисля, че резултатът отговаря на показаното. Куртоа свърши страхотна работа, и Шварцер също се справи отлично. Стана мъжки мач, тактически дуел. Атлетико Мадрид доминираше, но въпреки нашите проблеми, успяхме да задържим резултата. Сега всичко опира до един мач, и той е на Стамфорд бридж," заяви Моуриньо.

"Предпочитах да спечелим с 5:0, и вече да сме на финал. Но знаех, че ще е много трудно. Не е лесно да си тръгнеш оттук без поражение, а ние го направихме. Резултатът не е страхотен, но ни позволява да изиграем своя голям финал на Стамфорд бридж," добави португалецът.

"Когато работех в Испания, дължах уважение на испанците, и особено на отбора, в който работех. Сега представлявам английски клуб, и дължа това на английската преса. Когато бях в Интер, давах пресконференции на италиански," завърши Моуриньо с обяснение за изказването си на английски.