Фенове на ЦСКА са нападнали ученици, заради това, че са от Разград. Това е станало в неделя вечерта във Видин, където тийнейджърите са били на екскурзия. Шестима от извършителите са задържани, децата не са пострадали, само едно от момчетата имало цицина на челото, прегледано е в болница във Видин и освободено.

Според полицейския бюлетин на ОДМВР-Видин, инцидентът е станал в 18,30 ч. на 20 април. Автобус с разградска регистрация бил паркирал до музея във Видин. До него спрели две коли, от които излезли неизвестни лица, нахлули в рейса започнали да нанасят побой на част от учениците. Повечето деца, както и учителките им, били отвън на паркинга, те подали сигнал на тел. 112.

Антон Анастасов, баща на едно от нападнатите деца, разказва, че младите разградчани по никакъв начин не са предизвикали нападателите си.

Един от нападателите е имал палка, но поради малкото пространство в автобуса, не я е използвал –каза директорът на училището, в което учат 30-те екскурзианти – Мануел Василев от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“. Неговите възпитаници му разказали, че нападателите са били пияни, нахлули са в рейса с ругатни срещу Лудогорец.

Говорителят на полицията във Видин Лора Стефанова съобщи, че още във вечерта на инцидента са задържани за по 24 часа четирима мъже: видинчаните Н.А./26г./, Д.Д./26г./ и Ц.Ц./25г./ и столичанина М.С./26г./. Днес обвинение за хулиганство е повдигнато на още двама на същата възраст, никой от тях не е криминално проявен досега. Стефанова не отхвърли, нито потвърди версията за футболни пристрастия сред причините за инцидента, не пожела да я коментира.

Според една от версиите на децата в основата на инцидента е непълнолетен видинчанин, който тренира в школата на Лудогорец и познава част от нападнатите ученици, той пръв ги заговорил с въпроса познават ли фен фракцията на ЦСКА във Видин.

За хулиганство Наказателният кодекс предвижда санкция от 2 години лишаване от свобода.