Българската звезда Григор Димитров преодоля първия си съперник на турнира в Букурещ. Той се справи с чеха Иржи Весели с 2:0 сета (7:6, 6:2).

Така хасковлията стигна до четвъртфиналите в надпреварата, в която е поставен под номер едно в основната схема. На този етап той ще се изправи срещу украинеца Серхий Стаховски.

Първият сет беше изключително оспорван, като и двамата тенисисти печелеха сервис-геймовете си. Гришо имаше три възможности за пробив, които обаче не оползотвори в шестия гейм.

Малко преди това и Весели имаше шанс да пробие подаването на българина, но Гришо отрази тази възможност за чеха.

Така след спечелени сервис-геймове и на двамата се стигна до тайбрек. Той започна перфектно за Весели.

Чехът поведе с 5:2, но след това Димитров се събуди и не му даде шансове до края на дългия гейм. Той го спечели със 7:5 след обрат и поведе с 1:0 сета.

Във втория сет Гришо показа класа. Той проби още в първия гейм, затвърди пробива на свое подаване, но още тогава си личеше кой ще е победителят.

Чехът имаше сили до 2:3 в полза на Димитров, но след това нашето момче отвя съперника си, печелейки останалите геймове в мача.

Така Гришо се поздрави с успеха и още утре ще се изправи на четвъртфинал със Стаховски. Часът ще стане ясен по-късно в сряда вечерта.