Ръководството на Българската федерация по борба да бъде с 4-годишен мандат, а не както е досега с 5. И той да съвпада с олимпийския цикъл, а изборът да е веднага след игрите. Предложението бе направено на днешното редовно общо събрание на централата в комплекс „Диана". То обаче ще бъде гласувано на следващия форум догодина, който ще е изборен, както е сега действащия устав. 
Така се очертават следващите две години да бъдат изборни - 2015-а по нормативните документи досега и 2016-а след игрите в Рио де Жанейро, когато ще влязат в сила промените.

Освен това делегатите гласуваха събранията на Българската федерация по борба, да не бъдат по съдебна регистрация на централата - гр.София, а и в провинцията по решение на Управителния съвет. Така общите събрания ще могат да бъдат провеждани по време на големи форуми - световни, европейски първенства, държавни шампионати, каквато е практиката по света.

Форумът започна с час по-късно заради липса на кворум. Присъстваха 34 делегати от общо 130. 
Старт на общото събрание даде Цено Ценов, президент на Европейският комитет по борба (СЕЛА) и член на Бюрото на Международната централа (ФИЛА), който отправи поздравления от името на президента на ФИЛА Ненад Лалович (Сърбия).

А след това председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов поздрави треньорите на националните отбори - мъже и жени за успешното им представяне на европейското във Вантаа (Финландия). На шампионата националите спечелиха общо 9 медала, от които 2 титли, сребро и 6 бронза. А жените станаха втори в отборното класиране.

Успешна работа на делегатите пожела и Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и член на юридическата комисия на ФИЛА. Той напомни, освен световни и европейски първенства тази година предстоят и ІІ младежки олимпийски игри в Китай през август. А от 6 до 11 май Самоков ще бъде домакин на европейското първенство за кадети, на което ще се разиграват и квоти за игрите. Първите 5 в отделните категории при кадетите, свободен и класически стил и най-добрите 4 при кадетките ще вземат визи за Нянджинг.

Делегатите гласуваха бюджета на федерацията за 2014 г., който ще е общо 3,4 млн. лв., като 3 млн. лв. са отпуснати от Спортното министерство. В тях са включени и 132 462 лева, с които държавата подпомага европейския шампионат в Самоков.

Пред форума старши треньорите докладваха и за подготовката на мъжете и жените. В момента националите в свободния стил са на лагер в „Спортпалас", а класиците се готвят в Самоков. От 28 април жените заминават за лагер на Белмекен.