Отборът на Литекс победи с 2:1 Локомотив Сф като гост в среща от 23-я кръг на А група. Борбата за третото място се завърза, след като „оранжевите” заемат четвъртото място в класирането на родното първенство, само с точка по-малко от столичните железничари.

Момчетата на Миодраг Йешич бяха по-добрият тим, като заслужено се поздравиха с крайния успех след попадения на Станислав Манолев и Нифлор, докато единственият гол за домакините реализира Кристиян Добрев.

Още в самото начало на мача в столичния квартал „Надежда” гостите показаха, че не смятат да си тръгнат без трите точки, които след време могат да се окажат изключително ценни в борбата за място в Европа, особено ако Купата на България не бъде спечелена на "оранжевите".

Първото опасно положение в мача бе в 15-та минута когато Ивелин Попов свали с глава към Станислав Генчев, който засече топката в наказателното поле, но стражът на Локо Сф Голубович игра стабилно. Малко след това след центриране на Марчо Дафчев, Тодоров боксира, топката попадна в краката на Орачев, който стреля, но не успя да порази вратата.

В следващите няколко минути последва канонада от удари към вратата на домакините. Първо Бибишков, след това Николов, а накрая и Нифлор трябваше да се хванат за главите, след като пропиляха чудесни възможности за гол. Това обаче остана на заден план, тъй като в 40-та минута Литекс поведе в резултата след бърза контраатака. Капитанът Йеленкович върна топката към Станислав Манолев, който не сгреши от около 12-14 метра.

След почивката „оранжевите” демонстрираха още по-голямо желание за успех, като пропиляха още няколко добри положения. Напълно в противовес със случващото се на терена, падна второто попадение в срещата, благодарение на което домакините се върнаха в мача. След центриране на Марчо Дафчев от пряк свободен, отблизо Кристиян Добрев с глава показа защо е капитан на тима.

След втория гол, момчетата на Миорраг Йешич продължиха да нападат. Така се стигна до 87-та минута, когато след центриране от пряк свободен удар, Нифлор с глава прати топката зад Урош Голубович.

Благодарение на спечелените три точки и убедителното си представяне след подновяването на първенството, Литекс успя да догони Локомотив Сф и вече е с 42 точки на четвърто място, на точка след столичните железничари, които имат 43.