ЦСКА постигна минимална победа с 1:0 като гост на старозагорския Берое. В герой за „червените” се превърна румънският национал Флорентин Петре, който направи поредния си силен мач и успя да се разпише две минути преди края на срещата.

Така армейците запазиха преднината си от десет точки пред втория Левски, който днес също постигна успех над Марек с 4:0.

Двубоят, който се игра пред близо 11000 зрители, започна равностойно, като в първите няколко минути на срещата интересните положения пред двете врати липсваха.

Постепенно гостите от София наложиха своя стил на игра и логично първата опасна ситуация в срещата дойде пред вратата на Берое. В 14-ата минута Петре бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините, но ударът му с глава не намери рамката на вратата.

Първата смислена атака за Берое дойде едва след 20 минути игра, когато Златинов центрира в наказателното поле, но капитанът на старозагорци Танев не успя да играе с глава. Десет минути по-късно в герой за домакините се превърна Недко Миленов, който изчисти топката от голлинията след изстрел на Котев с глава.

Пет минути преди края на първата част Гъргоров пропусна отличен шанс да изведе гостите напред в резултата. Халфът бе изведен сам срещу Колев, но непосредствено преди да отправи удар към вратата, Делиминков се намеси добре и изчисти в корнер.

В 43-ата минута наставникът на домакините трябваше да извърши принудителна смяна, след като Недко Миленов получи разстежение. На негово място се появи Янко Костурков.

Втората част на стадиона под Аязмото започна с тотален натиск на ЦСКА. Три минути след подновяването на играта Зе Руи можеше да открие, но ударът му от около седем метра не попадна в целта.

В 56-ата минута Флорентин Петре отново пропиля чудесна възможност за гол. Румънецът не съумя да разпечата вратата на домакините след удар с глава. Натискът на „армейците” продължи и добри ситуации пропуснаха Велизар Димитров и Емил Гъргоров. Влезлият като смяна през втората част Маркиньос също имаше чудесна възможност, но изстрелът му мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Логичното все пак се случи в 88-ата минута, когато Петре увенча добрата си игра с попадение. Румънецът получи топката в наказателното поле от Велизар Димитров и след хубав удар от около 10 метра откри резултата.

В даденото продължение от съдията беройци имаха добра възможност да изравнят резултата, но след центриране на Видолов Еламе игра разконцентрирано.

БЕРОЕ - ЦСКА 0:1

БЕРОЕ: Колев, Милосавлевич, Тодоров (Колев 72'), Делиминков, Миленов (Костурков 40'), Еламе, Танев (к), Буклеев (Апостолов 63'), Златинов, Видолов, Генчев

ЦСКА: Петров, Вуядинович, Тунчев (к), Котев, Тодоров (Маркиньос 71'), Гъргоров, Янчев, Зе Руи (Неи 53'), Петре, Димитров, Йорданов (Юруков 90')