В мач от 23-я кръг на А група Черно море победи с 2:0 Ботев, като „моряците” се представиха много добре, а пловдивчани се измъкнаха само с два гола в своята врата благодарение на Лилчо Арсов, който се представи блестящо.

Домакините започнаха силно мача и още в 11-та минута Манолов засече добре топката с глава, но Арсов успя да я избие от гол линията в корнер.

Три минути по-късно Алекс центрира от корнер, а Александров засече топката с глава, но Арсов отново бе на мястото си и боксира кълбото.

В 24-та минута Алекс центрира към Андонов, който засече топката с глава, но я прати в аут.

Единственото опасно положение пред вратата на Черно море през първото полувреме бе в 45-та минута, когато Саидходжа стреля с глава, но топката излезе в аут.

В края на частта футболистите на Черно море имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Минев, но съдията не даде дузпа

Домакините започнаха силно и второто полувреме, като в 47-та минута Рикардо стреля опасно към вратата на Арсов, след което топката рикошира и попадна в Манолов, който стреля, но вратарят на Ботев улови топката.

В 68-та минута Попов фаулира Манолов и съдията даде дузпа за Черно море, която минута по-късно бе реализирана от Алекс.

В 77-та минута Алекс намери Манолов в наказателното поле, който стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Ботев.

В третата минута от даденото от съдията продължение Манолов шутира, но Арсов изби, след което бившият футболист на ЦСКА подаде на Алекс, който оформи крайното 2:0.

След тази победа Черно море се приближи само на три точки от петия в класирането Славия.