Отборът на Севиля взе добра преднина преди реванша от полуфиналите на Лига Европа. Андалусийците победиха Валенсия с 2:0 като домакин в първия мач от турнира. Попаденията реализираха Стефан Мбиа (от засада) и Карлос Бака.

Началото на срещата не бе особено обнадеждаващо, като двата испански съперника, които се познават много добре, се вкопчиха в люта битка, най-вече в центъра на терена. Малко по малко обаче зрителите на Естадио Рамон Санчес Писхуан започнаха да се наслаждават повече на играта.

В 17-та минута вратарят на Севиля Бето спаси мрежата си след удар отдалеч на Пако Алкасер. Последва обаче и много добра възможност за Севиля - след центриране от корнер в 28-та минута на Иван Ракитич, Федерико Фацио засече, но на метър встрани от целта.

Няколко секунди по-късно андалусийците отново си изработиха чудесна контраатака, при която Карлос Бака бе изведен много добре, но стреля по земя, покрай вратата.

ВИЖТЕ ПЪРВОТО ПОПАДЕНИЕ ТУК!

В 33-та минута домакините поведоха след попадение на Стефан Мбиа. Главният рефер обаче не видя засадата при центрирането от фаул, а след това и при продължената към Мбиа топка, който вкара за 1:0.

Севиля изненада от засада Валенсия в битката за ЛЕ

източник: БГНЕС

Това обаче бе бързо забравено, след като само три минути по-късно Севиля успя да реализира второ попадение за 2:0. След контраатака, Карлос Бака получи пас от Витоло, излезе на добра позиция и от около 15 метра вкара в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

ВИЖТЕ ВТОРОТО ПОПАДЕНИЕ ТУК!

Севиля изненада от засада Валенсия в битката за ЛЕ

източник: БГНЕС

В 45-та минута вратарят на „прилепите“ отрази пореден удар към мрежата си след изстрел на Федерико Фацио.

За сметка на това, Валенсия започна много по-добре второто полувреме, като веднага след почивката създаде опасност пред вратата на Бето. Стражът обаче бе на правилна позиция, при удара на Фегули.

Отговорът на Севиля не закъсня. В 56-та минута Иван Ракитич отправи чудесен пас, Карлос Бака остана сам срещу вратаря на Валенсия, но не успя да го преодолее, а стреля точно в неговия обсег.

Малко след това добра възможност за намаляване на резултата се откри пред Едуардо Варгас, който отправи диагонален удар, но в страни от вратата.

Севиля изненада от засада Валенсия в битката за ЛЕ

източник: БГНЕС

В 79-та минута андалусийците поискаха да бъде отсъдена дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но Дамир Скомина не отсъди такава.

Двуострата игра продължи. Бето запази хладнокръвие в 87-та минута и успя да отрази удар към мрежата си, а секунди след това и гредата спаси домакините след удар на Едуардо Варгас.

В заключителните секунди на продължението Ракитич центрира остро в наказателното поле на Валенсия, но неговите съотборници се разминаха с топката в наказателното поле. Това се оказа и последното положение в срещата.

Реваншът е следващият четвъртък, 1 май, на „Местая“ във Валенсия.

Севиля – Валенсия 2:0

Севиля (4-2-3-1):

Бето, Фацио, Фернандо Наваро, Фигейраш, Даниел Карисо, Пареха, Мбиа, Ракитич, Витоло, Бака, Рейес.

Старши треньор: Унай Емери

Валенсия (4-4-2):

Висенте Гуайта, Перейра, Матийо, Фегули, Бернат, Фуего, Парехо, Картабиа, Кейта, Алкасер, Варгас.

Старши треньор: Хуан Антонио Пици

Съдия: Дамир Скомина (Словения)