Отношенията между двата най-добри отбора в Германия в последните години Байерн Мюнхен, който и тази година стана шампион, и Борусия Дортмунд, са близки до точката на замръзването. Тези състави ще излязат във финала за купата на страната другия месец, а причина е заем от преди 10 години, обяви изпълнителният директор на баварския клуб Карл-Хайнц Румениге.

Двете страни изглеждат като пред прага на словесна война, която няма да завърши леко и скоро заради 2 милиона евро, които Байерн е отпуснал на съперника си през 2004-а година. По това време Борусия Дортмунд е в доста тежко финансово положение, а днес хората от клуба от Рур твърдят, че офертата на техния съперник е била далеч от представата за коректна лихва. "Президентът на нашия клуб Карл Хопфнер представи фактите коректно, след като преди това колегите от Дортмунд не го направиха по най-точния начин“, заяви Карл-Хайнц Румениге.

"Има добри времена, има и лоши времена на отношения между клубовете. Такъв беше случаят в миналото с Кьолн при Кристоф Даум и също така такъв беше и с Вердер. Не може само да се гушкаме“, каза още Румениге.

В последните четири години Дортмунд се превърна най-сериозния опонент на баварците не само на домашната сцена, но и в Европа, след като двата отбора играха на финала в Шампионската лига през май 2013-а. През 2012-а година жълто-черните спечелиха дубъл в Германия, през 2011-а станаха само шампиони. Преди няколко дни пък вече при решен шампионат Борусия Дортмунд се наложи с 3:0 на Алианц Арена.

"Байерн не се нуждае от помирителна среща, нито пък се нуждае от какавто и да е среща, каза Румениге. Просто искам да кажа, че в бъдещето ние няма да вечеряме или обядваме заедно. Така е по-честно, отколкото да показваме уважение, което не съществува, каза от своя страна Румените.