Ръководството на Барселона планира да обяви официално през следващата седмица подновяването на договора на суперзвездата си Лионел Меси, съобщават испанските издания.

Шефовете на клуба са в напреднали разговори с Лионел Меси и неговия баща Хорхе, като двете страни са направили отстъпки в течение на преговорите.

Очакванията са новият договор да задържи аржентинския футболист на „Камп Ноу“ до 2019 година. Настоящият контракт на Меси с Барса е до 2018 година.

Освен това Лионел Меси ще се превърне в най-скъпо платения футболист в света, като ще получава заплата от 25 милиона евро на сезон. Той допълнително ще получава бонуси според изявите си. Годишното възнаграждение на суперзвездата на Барселона може да достигне 40 милиона евро. Това означава, че Меси ще заработи близо 200 милиона евро в следващите пет години.

В началото на следващата седмица предстои среща между Хорхе Меси и президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, на която ще присъства и спортният директор на клуба Андони Субисарета. Именно след нея се очаква да бъде официално обявено подновяването на договора на Лионел Меси.