Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не смята да дава почивка на основните си футболисти при гостуването на Валенсия на стадион „Местая“ от 35-я кръг на Примера дивисион и да ги запази за полуфиналния мач реванш от Шампионската лига срещу Челси на „Стамфорд Бридж“.

Атлетико Мадрид гостува в неделя на Валенсия в решаващ мач по пътя към титлата в испанското първенство. Това се явява едно от последните препятствия пред „дюшекчиите“ до края на сезона. Ако столичани спечелят следващите три мача, със сигурност ще си гарантират спечелването на шампионското отличие.

Очакванията са Симеоне да не прави никакви рокади по състава си и да играе срещу Валенсия със следната единадесеторка: Тибо Куртоа, Хуанфран, Миранда, Диего Годин, Филипе Луис, Марио, Габи, Раул Гарсия, Диего, Коке и Диего Коща.

Единствено Арда Туран може да се завърне в титулярния състав. Турчинът се възстанови от контузия и игра 30 минути срещу Челси в първия полуфинален сблъсък между двата отбора на стадион „Висенте Калдерон“, който завърши 0:0.

Атлетико Мадрид има изиграни 56 мача от началото на сезона. Някои играчи като Хуанфран, Миранда, Годин, Коке и Габи имат записани повече от четири хиляди минути игрово време.