Полицейските власти в Рим се разграничиха от информациите, че са водили преговори с привържениците на Наполи по трибуните на „Стадио Олимпико”, за да може снощният финал за Купата на Италия да стартира.

Сблъсъкът между Наполи и Фиорентина стартира с 45-минутно закъснение заради стрелба по тифози на „адзурите” в италианската столица. При инцидента бяха ранени трима души, като единият от тях бе приет в болницата със сериозни огнестрелни рани в гърдите.

Днес органите на реда организираха специална пресконференция, на която изясниха голяма част от детайлите около събитията снощи. От полицята потвърдиха, че стрелецът е 48-годишният ултрас на Рома  Даниеле Де Сантис, който има дълго криминално досие и от няколко години е със забрана да посещава футболни срещи. В момента той се намира в същата болница, в която и простреляният от него Чиро Еспозито се бори за живота си. Куршумите са засегнали гърдите и гръбначния стълб на Еспозито.

„Не е имало никакъв бой между феновете на Наполи и Фиорентина”, обявиха от полицията. „Единствените сблъсъци бяха между привържениците на Наполи и полицията след опита за убийство.”

„Също така не е вярно, че са водени „преговори” с феновете. Футболен клуб Наполи поиска от капитана на отбора Марек Хамшик да говори с тифозите и да ги увери, че раненият не е мъртъв и Фиорентина няма нищо общо със стрелбата. В нито един момент мачът не е бил пред отмяна, нека това е ясно. Никога не сме обмисляли такъв вариант. В даден миг се появиха слухове, че фенът е починал, а също така и че е имало ранено дете, които искахме да разпръснем.”

„Хамшик не е искал разрешение мачът да се състои. Той просто им подаде последните официални информации. Не е имало и организирана намеса от ултрасите на Рома. Не е имало засада. Това бяха действията на един индивид, на един самотен лунатик, който не е имал план за бягство”, завършиха от полицията.