Наполи постигна убедителна домакинска победа над Каляри с 3:0 в последния мач от 36-ия кръг и си гарантира предсрочно третото място в крайното класиране на Серия А. Това стана благодарение и на шокиращата загуба на Фиорентина на "Артемио Франки" от Сасуоло с 3:4.

След тежкия финал за Купата именно срещу Фиорентина в събота хората на Рафаел Бенитес бяха възстановени отлично и отборът излезе с титулярите срещу своя съперник от долната половина на таблицата.

Наполи започна по-силно, но се нуждаеше от дузпа, за да открие резултата. Даниеле Конти повали Горан Пандев в наказателното поле, а от последвалия наказателен удар точен бе Дрис Мертенс.

Малко преди почивката самият Пандев реализира отблизо след триходова комбинация, минала още през Марек Хамшик и Хосе Кайехон.

В 54-ата минута вратарят на Каляри Марко Силвестри бе изгонен с директен червен картон за фаул срещу острието Пандев. Този път с изпълнението на дузпата се нагърби Марек Хамшик, но ударът му срещна гредата.

Всичко свърши в 57-ата минута, когато при бърза атака Наполи направи резултата класически. Вратарят Агим Ибраими спаси удар на Пандев, но при добавката Блерим Джемайли бе безпощаден за 3:0.

Това се оказа и последното попадение в двубоя. След него домакините осигуриха третото си място в крайното класиране кръг преди края, а Каляри е 15-и с 39 точки далеч от опасната зона на изпадащите.

Видео от мача можете да видите тук!