Валентина Гатева, която е преподавател в танцовия клуб за деца, който се помещава само на метри от зала „Христо Ботев”, разказа след боя между фенове на Левски и ЦСКА, че случилото се е било истински ужас за всички хора наоколо, а децата, трениращи в този момент, са били под сериозна заплаха заради мятащите се камъни. Тя разкри и че една майка на дете е пострадала от рикоширал камък.

„Беше нещо страшно, тук си провеждаме часовете, децата танцуват. Започнаха да летят камъни, бутилки, столове, беше нещо страшно”, сподели Гатева.

„Доколкото разбрахме, охранявали са някаква фирма, която не е полицията, те избягаха. Тук беше нещо страшно, стъкла, камъни, ужас. Нямаше полицаи, охранители, които се скриха.”

„Част от агитката започнаха да влизат вътре, а вътре е пълно с деца на възраст 5-010 години, знаете ли какъв ужас беше.”

„Последствията – освен за залата, една майка рикошира камък в лаппата и я удари във врата, но децата поне са живи и здрави.”

„Това са младежи, които са пили малко повече. За нас беше кошмар. Всички деца са на тази площадка, беше страшно. Това е танцова зала, ние сме клуб, който преподава танци на деца. Ако един камъм падне, тези камъни са върху децата”, допълни преподавателката в танцовата школа.