Започва най-интересната част от сезона в Националната баскетболна асоциация. Въпреки че сблъсъците ще бъдат много оспорвани, а победителите трудно предсказуеми, ви предлагаме нашите прогнози за крайни победители от двойките в първи кръг от надпреварата в Плейофи 2008.

Източна конференция

Кливлънд – Вашингтон – краен победител Кливлънд

За трета поредна година двата отбора се срещат в плейофите. В предишните два сезона Кливлънд стигаше до успеха, но тази година със сигурност ще е по-тежко. Въпреки това смятам, че отново шансовете на Кавалерите са поне 75% за спечелване на серията, макар и в шест или седем мача.

Бостън – Атланта – Бостън

Атланта е един от приятните за гледане отбори тази година, атрактивни и интересни. Това обаче все още не е достатъчно, за да се преодолее опитният състав на Бостън. Кевин Гарнет е леко контузен, но честно казано, Селтикс могат дори и без него да се справят с младия тим на Атланта. Прогнозата дори е за чиста победа с 4-0.

Орландо – Торонто – Орландо

Много интересна серия, убедена съм, че Торонто няма да се даде лесно. Предимствата обаче са повече в сметката на Орландо. Като се вземе предвид, че и двата отбора не се славят с много опит, прогнозата е в полза на Меджик в пет или шест мача.

Детройт – Филаделфия – Детройт

Филаделфия се събуди и успя да се отърси от липсата на Алън Айверсън. За първи път от три години насам Сиксърс стига елиминациите, но мисля, че силите на тима ще стигнат само до първия кръг. Детройт вече не е шампионски отбор, но въпреки това прогнозирам не само победа в серията, но и финал в конференцията за Пистънс.

Западна конференция

ЛА Лейкърс – Денвър – ЛА Лейкърс

Най-мъчителната серия в първия кръг тази година. Според мен, като потенциал, това са два от трите най-добри отбора в Западната конференция, и за съжаление, един ще трябва да напусне рано-рано борбата. Шансът на Денвър за успех е всички звезди на тима да покажат най-доброто от себе си едновременно, но това се случва твърде рядко. Серията вероятно ще се проточи в шест или седем мача, но крайната прогноза е в полза на Лейкърс.

Сан Антонио – Финикс – Финикс

Също безкрайно интересна серия. Предвид слабата форма на Сан Антонио в последно време, и невероятната експлозивност на Финикс, прогнозата ми е категорично за отпадане на шампиона още в първи кръг. Все пак всичко е възможно, все пак Спърс имат достатъчно класни играчи да докарат серията до решителен седми двубой, в който нищо не се знае.

Ню Орлиънс – Далас – Ню Орлиънс

Битката ще е много оспорвана и в този случай, но Ню Орлиънс има някои предимства, като например Крис Пол. Дирк Новицки и Джейсън Кид може да са две от най-големите имена в Лигата в последните години, но въпреки това изглеждат малко изчерпани откъм идеи на терена. Прогноза в полза на Хорнетс.

Хюстън – Юта – Хюстън

Хюстън е най-прогресиралият отбор в НБА през последните два месеца. Невероятно, но факт – тимът играе много-много по-добре без Яо Минг. Китаецът ще подкрепя от трибуните съотборниците си, и така шансът им е доста по-голям. Рокетс играят бързо, раздвижено, което може да им донесе успех. Карлос Буузър и Мехмет Окур обаче знаят как да се справят с това, и предполагам дълга и оспорвана серия.