Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов има две резервации и ще пътува за Пекин. Единият вариант бе това да се случи тази вечер, който е малко вероятен, а другият - той да отпътува утре.

Сигурно е, че Константинов ще се върне в олимпийското село, където е очакван от своите съотборници.

Човекът, който движи в момента връщането на Пламен на Олимпиадата е изпълнителният директор на федерацията ни Станислав Николов, който заяви за Гонг: „Пламен има две резервации за днес и утре. Отпадна вариантът да лети тази вечер, тъй като все още нямаме официалните резултати от взетата му проба. Надявам се утре изследванията да са при нас, поддържам връзка с лабораторията.”

Гонг отиде на място в офисите на националната антидопингова лаборатория, където бе единствено д-р Васил Попов. Председателят доц. Камен Плочев бе открит по телефона във Велико Търново, откъдето коментира: „Не знам какво се случва, защото съм на 237 километра. Оставил съм всичко да се движи от София от Попов и Карова. Никога не съм се чувал с президента на БФВ инж. Данчо Лазаров. Нямам информация какво се случва.”

Д-р Попов също отказа да даде конкретна информация на вече направените изследвания. „Кръвното ми е 200/110 заради цялото напрежение. С Пламен не съм се виждал лично. От 8.00 часа съм тук в офиса. Не мога да дам никаква точна информация, само ще кажа, че ще работим и утре, защото евентуалната развръзка ще стане до ден”, каза още Попов, който отказа да даде точни отговори за това, кога е била взета пробата и кога ще бъде обявен резултатът.

По информация на Гонг, Пламен е ходил лично до посолството да си вади виза за Китай.