Завърналият се в националния отбор Пламен Константинов определи отборната игра като основния ни коз при победата над Венецуела. Според капитана на селекцията ни именно играта като тим е най-важното условие за успех.

„Важен мач за нас, защото след двете загуби отборът имаше нужда от една победа, за да влезем психологически по-добре в 1/4-финалите, пък и да сме сигурни за класирането”, заяви Гибона.

„Разговорът ни не беше тежък, беше много полезен, казахме си неща, които държахме вътре в себе си”.

„Аз казах, че търсим някой отвън да ни помогне. Важното е ние отвътре да си помогнем. Трябва да бъдем по-задружни. Това бе най-важното днес, играхме като отбор, което ми припомни някои стари изяви на този отбор”.

„Играх до втория гейм, след това умората, пътуването и постоянните смени на часовата разлика повлияха, почувствах, че не съм в оптимална форма. В нападение определено не ми вървеше играта, но гледах в общи линии да натисна със сервис. Има други неща, с които да помогнеш, не е важно да ти върви един елемент”, обясни Константинов.

„В трудния момент другите могат да поемат, както днес го направиха Матей Казийски и Владо Николов в нападение. В крайна сметка важен е резултатът”, допълни Гибона.